Vragen? 0527 - 61 82 82 Ma - Vrij: 09:00 - 17:00 uur
20% EXTRA kassakorting op outlet! Actiecode: KONING20
Vragen? 0527 - 61 82 82 Ma - Vrij: 09:00 - 17:00 uur
20% EXTRA kassakorting op outlet! Actiecode: KONING20

Wollen trui pluist

Tuesday 16 May 2023

Help, mijn wollen trui pluist?! Een wollen trui is een stijlvol kledingstuk om te dragen in de koudere maanden. Helaas kan het gebeuren dat je wollen trui na verloop van tijd begint te pluizen. Gelukkig is er een manier om je kledingstuk te redden en het er weer als nieuw uit te laten zien.

Wol pluist snel

Mensen denken vaak dat pluizen van een trui of sjaal een kwestie van kwaliteit is, maar dat hoeft niet per se zo te zijn. Meestal heeft het te maken met het materiaal waarvan de kledingstukken gemaakt zijn. Zo pluist wol meestal snel, maar ook polyester, viscose en acryl kunnen pluizen.

Hoe voorkom je dat wol gaat pluizen?

Helemaal voorkomen dat wol gaat pluizen is helaas niet mogelijk. Er zijn echter wel enkele voorzorgsmaatregelen en verzorgingsrichtlijnen die je kunt aanhouden om het wol zo goed mogelijk te houden. 

  • Voorzichtig wassen: Was je wollen trui met de hand of gebruik het delicaat programma van je wasmachine. Vermijd het gebruik van een krachtige wascyclus, omdat dit de vezels kan beschadigen en pluizen kan veroorzaken. Gebruik daarbij altijd een mild wasmiddel speciaal voor wol. Was je wollen trui altijd in koud water. Warm water kan de vezels doen krimpen en pluizen veroorzaken. Knijp of wring de trui niet uit tijdens het wassen. Druk voorzichtig het overtollige water eruit of rol de trui in een handdoek om het water te absorberen. Leg de wollen trui plat op een handdoek om te drogen. Hang hem niet op, omdat het gewicht van het water de vezels kan uitrekken en vervormen. Wil je weten hoe je je wollen trui het beste kunt reinigen? Lees dan hier meer tips over hoe je een wollen trui moet wassen
  • Vermijd wrijving: Probeer wrijving en schuren van de trui tegen ruwe oppervlakken te vermijden, omdat dit pluizen kan veroorzaken. Draag bijvoorbeeld geen tas over je schouder als de riem tegen de trui schuurt.
  • Vermijd klittenband en ruwe materialen: Vermijd het dragen van items met klittenband of ruwe materialen die aan de trui kunnen blijven haken en pluizen kunnen veroorzaken.

Door deze tips op te volgen, kun je de kans op pluizen bij een wollen trui aanzienlijk verminderen en ervoor zorgen dat de trui langer mooi blijft.

Hoe haal je pluisjes van een wollen kledingstuk?

Als er toch pluisjes op de trui verschijnen, kun je een pluizenroller speciaal voor textiel gebruiken om ze voorzichtig te verwijderen. Het wegnemen van pluisjes kan ook gemakkelijk door met een bot scheermesje over de stof te bewegen, maar doe dit wel één kant op. Wij kunnen ons voorstellen dat je bang bent om je mooie kleding te beschadigen. Gelukkig zijn er ook speciale pluizentondeuses verkrijgbaar: kleine apparaten die je voorzichtig over de stof heen beweegt om de pluisjes te verwijderen, net zoals een scheermesje. Een tornmesje kan ook werkzaam zijn als er maar een paar pluisjes zijn. Het is even een werkje, maar je wollen trui of vest ziet er vervolgens wel weer uit als nieuw! 

Wollen trui

 

 

  • Veilig shoppen:
    Certificaat Thuiswinkel Organisatie
  • Wat klanten zeggen:
    kiyoh Jeroen Beekman
  • Veilig betalen:
    iDeal Visa Mastercard Paypal Afterpay