Vragen? 0527 - 61 82 82 Ma - Vrij: 09:00 - 17:00 uur
Vragen? 0527 - 61 82 82 Ma - Vrij: 09:00 - 17:00 uur

Mix & match kleuren en prints

Thursday 25 August 2022

Het dragen van alleen maar effen kleuren gaat al snel vervelen. Maar het combineren van printjes daarentegen lijkt een te moeilijke opgave. Toch is het mixen van patronen niet alleen weggelegd voor de fashionista’s en trendy modebloggers! Wij geven je hier een aantal do’s en dont’s bij het mixen van prints en kleuren.  

Hoe combineer je verschillende prints?  

#1        Overeenkomende kleuren

Wil je prints combineren en toch niet té wild doen? Kies dan voor minimaal twee overeenkomstige kleuren. Blijf daarbij binnen hetzelfde kleurenpalet en dezelfde tonen. Zorg voor een samenhangend geheel door twee verschillende patronen met vergelijkbare kleuren te combineren. Een grote eenvoudige ruit ziet er perfect uit in combinatie met kleinere, drukkere en kleurrijkere ruitjes. Je kunt overigens nooit fout gaan met zwart op wit. Dus probeer te combineren met printjes in zwart, wit of grijs tinten.  

#2        Begin klein

Als het mixen van verschillende prints nogal heftig voor je lijkt, begin dan klein met je accessoires. Combineer neutrale kleding met een paar schoenen met dierenprint. Draag er een leuke tas, sjaal of riem bij met print. De mogelijkheden voor het mixen van patronen zijn vrijwel onbeperkt als het gaat om accessoires.  

#3        Wees jezelf

Je hoeft echt niet te beginnen met het mixen van gedurfde, heftige patronen! Begin met prints waar je al vertrouwd mee bent. Kies ervoor om een subtiel bloemenprintje met strepen te combineren. Verbreed je horizon als je je daar prettig bij voelt of blijf gewoon bij het mixen van basispatronen. Draag waar je je goed bij voelt en rock die outfit!  

#4        Mini en maxi

Prints met kleine patronen passen goed bij grotere prints. Wanneer je twee opvallende of grote prints aan elkaar koppelt, kan je outfit er te druk uitzien. Mini en maxi prints passen altijd goed bij elkaar. Combineer bijvoorbeeld een fijn printje op de top met een grotere bloemenprint op een rok. Figuurtip: de opvallendste print draag je op het gedeelte dat je wilt accentueren.  

mix and match outfits