Vragen? 0527 - 61 82 82 Ma - Vrij: 09:00 - 17:00 uur
Vragen? 0527 - 61 82 82 Ma - Vrij: 09:00 - 17:00 uur

Vind de juiste jeans- of broekmaat

Thursday 17 February 2022

Het vinden van de juiste broek is al een hele opgave op zichzelf. Online vind je ontzettend veel modellen, verschillende materialen en pasvormen. Voordat je op zoek gaat naar de perfecte broek, is het belangrijk om te weten welke maat je draagt. Pak alvast een meetlint en laat je via onderstaande maattabel en tips helpen bij het vinden van de juiste broekmaat. 

Meten is weten 

Om te stralen in de perfecte broek is het belangrijk om de juiste maat te meten. Tegenwoordig heb je onwijs veel verschillende maten. Internationale maten: XS, S, M, L, XL maar ook confectiematen als 34, 36, 38, 40, 42. Zelfs voor broeken worden de maten af en toe anders aangeduid, bijvoorbeeld: 32 (breedte) x 32 (lengte).

Hoe meet ik mijn broekmaat?

Om de juiste broekmaat te vinden meet je drie maten op: de taillewijdte, de heupmaat, en de lengtemaat. Voor het berekenen van je broekmaat heb je een meetlint nodig en de maattabel van het merk waarvan je een broek wilt kopen.

Taillemaat en heupmaat opmeten

Meet met het meetlint eerst de taillewijdte en daarna de heupomvang voor het bepalen van de juiste broekmaat. 

De taille opmeten: de taillemaat meet je precies boven de navel op, in het midden van de buik. Let op: trek het meetlint niet te strak, zorg ervoor dat je ongeveer een vinger tussen je lichaam en het meetlint houdt. Dit zorgt ervoor dat je broek lekker blijft zitten.

De heupomvang meten: de heupmaat meet je altijd over het breedste gedeelte van de heup. Ook hier zorg je ervoor dat je er een vinger tussen houdt net als bij de taille. 

Lengte jeansmaat opmeten 

Wil je graag een spijkerbroek kopen? Dan is het eveneens van belang dat je de lengtemaat opneemt, omdat jeans regelmatig in verschillende lengtematen verkrijgbaar is. Het opmeten van je lengte is vrij eenvoudig. Meet vanaf je lies tot de grond met een meetlint de afstand in centimeters op. 

Bekijk hier ook eens de verschillende jeans modellen, met meer informatie over de verschillende pasvormen. 

  • Veilig shoppen:
    Certificaat Thuiswinkel Organisatie
  • Wat klanten zeggen:
    kiyoh Jeroen Beekman
  • Veilig betalen:
    iDeal Visa Mastercard Paypal Afterpay