Vragen? 0527 - 61 82 82 Ma - Vrij: 09:00 - 17:00 uur
Vragen? 0527 - 61 82 82 Ma - Vrij: 09:00 - 17:00 uur

Dresscode Feestelijk

Tuesday 24 October 2023

Laat de confetti vallen en trek je feestelijke outfit uit de kast, want we duiken in de betoverende wereld van de dresscode 'feestelijk'. Deze stijlregel, geworteld in oude etiquetteregels, heeft zich ontwikkeld tot een viering van persoonlijke stijl en culturele diversiteit. Of je nu op een bruiloft danst, schittert op een gala, of het nieuwe jaar verwelkomt, de feestelijke dresscode biedt je de vrijheid om te stralen op jouw eigen manier.

Dit blog onthult de geheimen van een perfecte feestlook, van glanzende stoffen die pure luxe uitstralen tot sprankelende sieraden die je outfit doen schitteren. We verkennen een kleurenpalet dat reikt van tijdloos zwart tot rijk bordeauxrood, en geven je tips voor het kiezen van het perfecte paar schoenen om je outfit af te maken.

Ontdek de do's en don'ts van de dresscode 'feestelijk' en laat je inspireren om op elke festiviteit te stralen in ultieme stijl en glamour.

Wat zijn de kenmerken van de dresscode feestelijk?

De dresscode 'feestelijk' draait om elegantie en stijl, met een vleugje luxe. Hoogwaardige materialen, klassieke kleuren en sprankelende accessoires vormen de basis. De sleutel tot succes is om te schitteren zonder te overdrijven, passend bij de gelegenheid.

Materiaal 

Bij deze dresscode passen hoogwaardige en luxueuze materialen, zoals zijde, chiffon, satijn, tule en kant, die een elegante en verfijnde uitstraling bieden. Deze materialen dragen bij aan de feestelijke sfeer en kunnen worden aangepast aan de gelegenheid en persoonlijke smaak, waardoor je de vrijheid hebt om te schitteren met een vleugje luxe, passend bij de festiviteit.

Kleuren 

Vaak zijn er bij deze dresscodes kleuren zoals zwart, donkerblauw, bordeauxrood, smaragdgroen en goud te zien. Af en toe kunnen er ook andere kleuren gebruikt worden. Dit hangt echter wel af van de locatie en gelegenheid.

Accessoires

Accessoires spelen een belangrijke rol bij deze dresscode. Ze vullen de feestelijke look aan. Gebruik daarom sprankelende sieraden zoals kettingen, oorbellen en armbanden. Ook een tas of clutch kan je look een feestelijke boost geven.

Schoeisel

Kies voor mooie elegante schoenen. Denk hierbij aan pumps, stiletto's of sandaaltjes met een hak om je outfit af te maken. Probeer de kleur van je schoenen te combineren met de outfit of kies voor een accentkleur.

Glitter kleding feestelijk

Wanneer kun je de dresscode feestelijk verwachten?

Bruiloften

Een bruiloft is natuurlijk al een feestelijke gelegenheid en een feestelijke dresscode past daar zeker bij. Afhankelijk van de locatie en stijl van de bruiloft, kun je kijken of een prachtige jurk of een elegant broekpak gepast is.

Gala's

Ook bij een gala hoort een feestelijke dresscode. Deze dresscode is misschien iets formeler, maar ook hierbij past deze dresscode zeker! Draag jij een lange romantische jurk of een elegant pak?

Oud en nieuw

Tijdens de viering van het nieuwe jaar worden er veel foto's gemaakt. Hier moet je wel goed opstaan, want ze worden vaak gedeeld op sociale media. Trek daarom iets feestelijks aan om het jaar goed te beginnen. Kies voor glitters, pailletten en glim om feestelijk op het feestje te verschijnen.

Gelegenheid feestelijk

Wat zijn de do's and don'ts van de dresscode feestelijk?

Do's:

  • Kies kleding met de juiste lengte. Is de gelegenheid formeler? Kies dan voor een jurk of rok die over de knie valt. Mag je informeler op stap? Dan kun je zelf aan de hand van de uitnodiging kijken wat jij vindt passen bij de gelegenheid.
  • Draag mooie hakken die passen bij de outfit en vermijd lage schoenen en gympen.
  • Combineer hoogwaardige stoffen met bijpassende accessoires. Door deze elementen apart te dragen krijg je al een feestelijke look, maar door ze te combineren krijg je een prachtige feestelijke look!

Don'ts:

  • Overdrijf niet. Kies jij voor pailletten, glitters en glinsterende stoffen, bedenk dan eerst of dit wel bij de gelegenheid en locatie past.
  • Ga niet te casual gekleed. Vermijd jeans, sneakers en oversized kleding. Dit is over het algemeen niet geschikt voor een feestelijke dresscode.
  • Houd je aan de dresscode die de gasten hebben aangegeven. Wordt er gevraagd om geen rood en roze te dragen, doe dit dan ook niet. Heb respect voor elkaar en de dresscode.

Bekijk gerust onze andere blogs voor meer inspiratie en tips over diverse dresscodes:

 

 

 

  • Veilig shoppen:
    Certificaat Thuiswinkel Organisatie
  • Wat klanten zeggen:
    kiyoh Jeroen Beekman
  • Veilig betalen:
    iDeal Visa Mastercard Paypal Afterpay