Vragen? 0527 - 61 82 82 Ma - Vrij: 09:00 - 17:00 uur
Vragen? 0527 - 61 82 82 Ma - Vrij: 09:00 - 17:00 uur

Dresscode Cocktail

Thursday 19 October 2023

De dresscode cocktail vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten rond de jaren 20 van de vorige eeuw. In deze periode worden feestjes en in het bijzonder cocktailparty’s veel populairder. Daarnaast kregen vrouwen de behoefte om zich in plaats van formeel, meer informeel te kleden, vooral bij avondgelegenheden. Door deze beweging werd de cocktailjurk geïntroduceerd. Een perfecte en stijlvolle oplossing!

Bij welke gelegenheden kun je de dresscode cocktail verwachten?

Cocktailfeestjes:

Cocktailfeestjes zijn de meest voor de hand liggende gelegenheden voor de dresscode cocktail. Deze feesten zijn doorgaans bruisend en informeel van aard, waar gasten samenkomen om te genieten van heerlijke drankjes en goed gezelschap. Op cocktailfeestjes is de cocktailjurk een must, aangezien deze de perfecte balans biedt tussen stijl en comfort. Hier kun je schitteren in je favoriete jurk, elegant en toch moeiteloos.

Bruiloften:

Tegenwoordig zie je de dresscode cocktail steeds vaker op bruiloftsuitnodigingen verschijnen, vooral wanneer de bruiloft plaatsvindt in de namiddag of avond. Deze dresscode voegt een vleugje verfijning toe aan de festiviteiten en geeft gasten de kans om zich op hun best te presenteren. Of je nu een gast bent op een bruiloft of een bruidsmeisje, een cocktailjurk is een veelzijdige keuze die de juiste balans tussen chic en comfortabel biedt voor deze speciale gelegenheid.

Verjaardagen en jubilea:

Sommige verjaardagen en jubilea kunnen de dresscode cocktail aannemen om een extra vleugje elegantie aan het feest toe te voegen. Deze gelegenheden vieren belangrijke mijlpalen in iemands leven, en de keuze voor cocktailkleding weerspiegelt de speciale aard van de viering. Hier kun je uitpakken met je outfit, terwijl je nog steeds rekening houdt met het comfort van een cocktailjurk. Of het nu een vriend of familielid is die zijn of haar mijlpaal viert, de dresscode cocktail helpt de festiviteiten net dat beetje extra flair te geven.

Wat zijn de kenmerken van dresscode cocktail? 

Materiaal:

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte cocktailjurk voor een gelegenheid met de dresscode cocktail, is het materiaal van cruciaal belang. Kies voor een cocktailjurk van hoogwaardige kwaliteit om ervoor te zorgen dat je er niet alleen elegant uitziet, maar je ook comfortabel voelt. Populaire materialen die je vaak ziet op cocktailfeestjes zijn chiffon, zijde, kant en satijn. Chiffon voegt een lichte en luchtige uitstraling toe, terwijl zijde een vleugje luxe biedt. Kant en satijn zorgen voor een vleugje textuur en glans. Een goed gekozen materiaal versterkt het totale effect van je outfit en helpt je de gewenste stijl te bereiken.

Kleuren en patronen:

De keuze van kleuren en patronen is essentieel bij het samenstellen van je cocktailoutfit. Het seizoen, de locatie en de aard van de gelegenheid spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de juiste kleuren. In de zomer zijn pastelkleuren zoals roze, paars en blauw populair, terwijl in de winter diepere tinten zoals bordeauxrood, marineblauw en donkergroen de voorkeur genieten. Bovendien mag je gerust spelen met patronen en dessins om je outfit wat extra flair te geven. Kies een patroon dat bij je persoonlijke stijl past en de algehele sfeer van de gelegenheid weerspiegelt.

Accessoires:

Accessoires zijn de finishing touch van je cocktailoutfit en kunnen het verschil maken. Terwijl je je outfit wilt verfraaien, is het belangrijk om niet overdreven te worden. Een elegante clutch, sieraden en een haarclip zijn geweldige keuzes. Een clutch biedt een stijlvolle manier om je essentiële items bij je te dragen zonder afbreuk te doen aan je look. Sieraden kunnen subtiel en verfijnd zijn, waardoor ze je uitstraling accentueren. Een elegante haarclip voegt een vleugje glamour toe aan je kapsel. Kies accessoires die je persoonlijke stijl weerspiegelen en de algehele elegantie van je cocktailoutfit benadrukken.

Dresscode cocktail

Wat zijn de do's en don'ts bij deze dresscode?

Do’s:

  • Kies voor een cocktailjurk. Dit is het kernstuk van je outfit. De jurk mag net boven de knie zijn of net over de knie. Daarnaast moet de jurk van een elegante en kwalitatieve stof zijn, zoals zijde, chiffon of kant. 
  • Pas je outfit aan, aan het seizoen. In de zomer is een leuk pastelkleurige jurk gepast. In de winter kan je beter kiezen voor een kleur, zoals rood, oranje of marinebluaw. 
  • Voeg chique accessoires toe aan je outfit. Een mooie haarklem of een nette tas kan de outfit net wat mooier maken!

Don’ts:

  • Draag geen sneakers onder de jurk. Chique hakken of loafers zijn bij deze dresscode erg geschikt. 
  • Vermijd te informele kleding. Een jeans, oversized t-shirt of wijde broek is niet geschikt bij de dresscode cocktail. 
  • Draag ook niet te felle kleuren. De jurk moet goed bij de locatie en gelegenheid passen. Kies liever voor gedempte en elegante kleuren. 

Op onze blogpagina over diverse dresscodes hebben we een schat aan informatie om je te helpen bij het begrijpen en omarmen van verschillende stijlen. Bekijk gerust onze andere artikelen voor meer inspiratie en tips:

 

  • Veilig shoppen:
    Certificaat Thuiswinkel Organisatie
  • Wat klanten zeggen:
    kiyoh Jeroen Beekman
  • Veilig betalen:
    iDeal Visa Mastercard Paypal Afterpay