Vragen? 0527 - 61 82 82 Ma - Vrij: 09:00 - 17:00 uur
Vragen? 0527 - 61 82 82 Ma - Vrij: 09:00 - 17:00 uur

About the brand Marc Cain

Thursday 10 November 2022

Al sinds 1973 staat Marc Cain voor de moderne, zelfbewuste vrouw. Een vrouw die open-minded en nieuwsgierig is. Marc Cain creëert kleding voor vrouwen die positief en zorgeloos in het leven staan. De collecties van Marc Cain staan bekend om zijn veelzijdigheid en karakteristiek. Alles is uniek, net zoals iedere vrouw dat ook is. 

De geschiedenis van Marc Cain

Marc Cain GmbH is een Duits modebedrijf, opgericht in 1973 door Helmut Schlotterer in Carpi, Italië. De inspiratie om de naam Marc Cain door te voeren, kwam van een Canadese vriend die zo heette. Schlotterer ontmoette deze vriend begin jaren zeventig in Canada. Vandaag de dag geeft Helmut Schlotterer nog steeds leiding aan het bedrijf, dat inmiddels gevestigd zit in Bodelshausen, Duitsland.  

Marc Cain is begonnen als een merk dat alleen breigoed produceerde. Later werden volledige assortimenten toegevoegd, maar nog steeds blijft het breigoed een van de kerncompetenties. Zo investeerde Marc Cain al in de jaren zeventig in elektronisch gestuurde breimachines. Dat maakte het merk een voorloper op dit gebied. 

Mode moet verleiden

De mode van Marc Cain is gericht op de moderne vrouw. Een vrouw die zelfbewust is en nieuwsgierig in de wereld om haar heen. Marc Cain maakt zijn collecties met liefde en oog voor detail en perfectie. Het fashion-statement luidt: ‘Mode moet verleiden!’  Er wordt rekening gehouden met de tijd en het seizoen. Marc Cain stelt hoge eisen aan design, kwaliteit, materialen, innovatieve verwerkingsmethoden en pasvorm. Met een look van Marc Cain ben je uniek, dankzij een samenspel van verschillende materialen en stijlen. Al 47 jaar lang. Of je nu een professionele outfit zoekt voor op kantoor, of een chique jurk voor tijdens een avond uit. Dat is waarom Iris en Jeroen Beekman de collecties van Marc Cain maar al te graag toevoegen aan hun winkels en aan de webshop. 

De mode van Marc Cain is verdeeld in twee lijnen: Marc Cain Collection en Marc Cain Sports. Binnen deze thema’s vind je een verscheidenheid aan tops, broeken, rokken, jassen, jurken, blouses, en blazers. Daarnaast zijn er altijd de Elements. Dit zijn basisstukken die elk seizoen in de collectie zitten. Zowel in onze 6 Jeroen Beekman winkels als ook op onze webshop vind je de mode van Marc Cain op thema

Jeroen Beekman Mode Marc Cain winkel Haarlem

De productie

De mode van Marc Cain wordt het liefst geproduceerd in eigen land, Duitsland. In de plaats Bodelshausen, waar het hoofdkantoor gevestigd zit, worden bijzondere tricotcreaties gemaakt. Tricot is een stof van fijn breiwerk dat van een willekeurig garen gemaakt kan zijn, zoals wol, katoen, nylon, of rayon bijvoorbeeld. 

Het bedrijf past innovatieve 3D-breitechnieken toe die, naar eigen zeggen, baanbrekend zijn, een buitengewoon draagcomfort en een nieuwe look verzekeren. Het nieuwste model breimachine van Marc Cain levert zelfs een complete trui aan, in slechts één productiestap. Dit wordt ook wel '3-D Knit & Wear' genoemd. Andere, soortgelijke breimachines kunnen namelijk alleen losse onderdelen leveren, zoals de mouwen of de kraag. Pullovers, vesten en rokken worden in een 3D-breiproces op het hoofdkantoor in Bodelshausen gebreid. 

De gebreide collecties van Marc Cain bevatten verschillende patronen: gladde breisels, ribbels, in de lengte of juist dwars gebreid, kabelpatronen in hand gebreide look, of een combinatie van dit alles. Ook de stof jacquard zie je soms terug. Dit is een stof die gemaakt wordt op een speciaal jacquardgetouw. Dit is een weefmachine die bestaat uit een of meer jacquard mechanismen. Een jacquard mechanisme haalt bepaalde kettingdraden van een weefsel omhoog, waardoor draden van een specifieke kleur zichtbaar worden. Door het omhooghalen van specifieke kleuren, ontstaat een bepaald patroon in het weefsel. 

3D breimachine fabriek Marc Cain

Het duurzame karakter van Marc Cain

Verantwoordelijkheid voor mens, milieu en maatschappij ziet het modebedrijf als vanzelfsprekend. Zo stelt Marc Cain, naast hoge eisen aan kwaliteit, ook hoge eisen aan duurzaamheid binnen de bedrijfsstrategie. Met het oog op het milieu en de mens, besteedt het bedrijf veel tijd en aandacht aan het integreren van innovatieve en duurzame oplossingen. De gedachte die Marc Cain nastreeft, luidt: ‘Rethink Together’. Dit betekent samen omdenken, waakzaam handelen en verantwoordelijkheid nemen. Rethink Together staat voor een gezamenlijke toekomst en het bewaren van onze planeet voor de volgende generaties. Naast deze duurzame gedachte, omvat Rethink Together ook de duurzame materialen waar Marc Cain gebruik van maakt. 

De producten van Marc Cain worden op milieuvriendelijke wijze geproduceerd. Zo worden chemicaliën vermeden en er wordt zuinig omgegaan met natuurlijke hulpbronnen. Ook ziet het bedrijf er op toe dat sociale normen worden nageleefd onder de producenten. Marc Cain is lid van amfori: een wereldwijde bedrijfsvereniging die staat voor open en duurzame handel. Ook neemt Marc Cain deel aan amfori BSCI (Business Social Compliance Initiative). Hiermee respecteert Marc Cain de code voor mensen- en werknemersrechten en de sociale doelstellingen van de textiel- en kledingindustrie. 

De materialen van Marc Cain

Alle producten van Marc Cain zijn duurzaam, zowel het materiaal als de uitrusting. De woorden Rethink Together staan dan ook vermeld op het label van ieder artikel. De items van Marc Cain bestaan voor ten minste 50% uit duurzaam basismateriaal. Marc Cain heeft zelf een lijst samengesteld met gecertificeerde duurzame materialen. Het materiaal is pas gecertificeerd als duurzaam wanneer het materiaal of de vezel geen invloed heeft op het milieu en het sociaal verantwoord is. Voorbeelden zijn biologische vezels, gerecyclede vezels, milieuvriendelijk leer of Supreme Green Cotton. 

Hoe valt Marc Cain?

Marc Cain besteedt in de ontwerpen veel aandacht aan de juiste pasvorm. Daarnaast moet een vrouw zich ook comfortabel voelen in een kledingstuk. Dit bereikt het merk door de keuze aan kwalitatieve materialen en de nieuwste verwerkingstechnieken. De kleding van Marc Cain wordt gemaakt voor de diverse vrouw. Heb je een maatje meer, of juist minder? Voor iedere vrouw is er een geschikte pasvorm. De maten beginnen bij maat 34 en eindigen bij maat 46.  Bekijk hieronder de maattabel die Marc Cain hanteert. 

Maattabel Marc Cain

Shop Marc Cain online of in de winkel

De mode van Marc Cain shop je in een van de zes fysieke winkels van Jeroen Beekman of gewoon online bij JeroenBeekman.nl. Dan worden jouw kledingstukken namelijk gemakkelijk bij jou thuis bezorgd, binnen 1 tot 3 werkdagen. Neem een kijkje tussen de verschillende tops, jurken, broeken of blazers. Twijfel je over de juiste maat, of heb je andere vragen? Dan staat de klantenservice van Jeroen Beekman voor jou klaar. Stijlvol, zelfbewust en uniek: kies voor een item van Marc Cain.