Vragen? 0527 - 61 82 82 Ma - Vrij: 09:00 - 17:00 uur
Vragen? 0527 - 61 82 82 Ma - Vrij: 09:00 - 17:00 uur


Together we make a better future!

Een project waar wij al meerdere jaren mee bezig zijn is verduurzamen. Geen gemakkelijk traject maar wel erg belangrijk! De mode-industrie is door onder andere haar productieproces een zeer vervuilende sector. Voor de productie van kledingstoffen is namelijk veel energie, water, landgebruik en fossiele brandstoffen nodig. Gelukkig zijn er steeds meer merken en samenwerkende partners die betere oplossingen bieden voor het milieu. Wij vinden het een vereiste dat de items die wij verkopen met respect voor mens, dier en milieu zijn gemaakt. Daarnaast zijn wij onze eigen werkprocessen en materiaal gebruik aan het verduurzamen, wat een continu traject is en hoog op onze agenda staat.

Duurzame merken
Bij het samenstellen van onze collecties houden wij altijd aandacht voor het welzijn van mens, dier en milieu. Bij het introduceren van een nieuw merk, maar ook bij ons bestaande assortiment, wordt er kritisch naar het materiaalgebruik gekeken, naar het productieproces van de fabrikanten en naar de herkomst van de kleding. De merken waarmee wij samenwerken zijn allen flink aan het verduurzamen, een mooie ontwikkeling! Daarnaast is al onze kleding van hoge kwaliteit waardoor de items lang meegaan en dus geen fast fashion is.

 Eigen duurzaamheidsinitiatieven
Wij vinden als organisatie duurzaamheid erg belangrijk en hebben daarom al verschillende initiatieven op dat gebied doorgevoerd. Inmiddels hebben wij twee CO2- neutrale locaties met zonnepanelen, de helft van onze auto’s rijdt elektrisch en de rest volgt spoedig. Afval wordt op alle locaties zorgvuldig gescheiden en onze webshop klanten ontvangen hun pakketjes in kartonnen dozen (zonder plastic) op maat. Wij kopen ook bij duurzame merken in en wij willen ons voorbereiden op de politieke doelstelling om in 2050 bijna helemaal CO2-vrij te zijn. Wij blijven ons door ontwikkelen en hebben als doel om steeds ‘groener’ te worden.

PostNL
Onze online bestelde pakketjes worden klimaat neutraal geleverd door PostNL. De pakketten worden zoveel mogelijk met de fiets, elektrisch en met duurzame brandstoffen bij de klant thuisbezorgd. Fossiele brandstoffen worden vervangen door duurzame alternatieven. Zoals hernieuwbare diesel (HVO100), waarmee we 90% minder CO2 uitstoten.

Kleding inzamelingspunt
Wist je dat slechts 40% van alle kleding aangeboden wordt voor hergebruik of recycling en de andere 60% dus in verbrandingsovens terecht komt? Alle kleding die je niet meer draagt kun je vanaf nu ook bij ons inleveren! Wij zorgen er samen met de stichting Sympany voor dat het op de juiste plek komt. Zo dragen wij ons steentje bij en streven we er samen naar dat 100% van alle kleding wordt ingeleverd en een tweede leven krijgt of gerecycled wordt tot nieuwe kledingstukken.Op naar een betere toekomst!  • Veilig shoppen:
    Certificaat Thuiswinkel Organisatie
  • Wat klanten zeggen:
    kiyoh Jeroen Beekman
  • Veilig betalen:
    iDeal Visa Mastercard Paypal Afterpay