Vragen? 0527 - 61 82 82 Ma - Vrij: 09:00 - 17:00 uur
Vragen? 0527 - 61 82 82 Ma - Vrij: 09:00 - 17:00 uur

Welke jeans past bij mijn figuur?

Wednesday 30 December 2020

Heb jij ook moeite met het vinden van de juiste jeans? Er zijn zoveel verschillende soorten jeans, waardoor het vinden van een goed model spijkerbroek een hele opgave kan zijn. Welke spijkerbroek past bij welk figuur? Lees al onze tips en tricks voor het vinden van jouw droombroek. 

Waarom zijn er verschillende jeans modellen?

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel jeans modellen verkrijgbaar. Voor ieder figuur een perfect model zou je denken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gevonden. Dus als eerste bepalen welk type jeans het beste bij jouw lichaamsbouw past is een must. Er zijn allerlei (pas)vormen om ze zo goed mogelijk op de verschillende lichaamstypes aan te laten sluiten. Maar ook om de broek een specifieke stijl mee te geven. Bij spijkerbroeken gaat het voornamelijk om de hoogte van de taille en de wijdte van de pijpen.

Wat is een skinny fit jeans?

Wat is een skinny jeans? De skinny pasvorm zit als een tweede huid. Dit model wordt gekenmerkt door de strakke pijpen en de smalle voetbreedte. Voor optimaal comfort bevat de stof van de skinny broek meestal een hoogstretch gehalte.

Wat is een slim fit jeans?

Wat is een slim fit jeans? Slank maar niet strak - de moderne stijl voor elke dag! Met de smalle pijp wordt de slim fit-broek een moderne klassieker van de smart-elegant look. Tegelijkertijd maakt hij het silhouet langer en is hij vanwege een stretch gedeelte uiterst comfortabel. 

Wat is een straight fit jeans?

Straight fit-broeken komen uit de herenmode en hebben zich bij vrouwen gevestigd. Straight fit verwijst naar een pasvorm met een bijzonder rechte pijp. Straight fit-broeken zitten strak op de dij, maar los vanaf de knieën.  

Wat is een flared jeans?

De flared jeans sluit in de meeste gevallen mooi aan op het bovenbeen tot aan de knie waarna de pijpen wijder uitlopen. De jeans kan ook vanaf de heup al wijder uitlopen tot aan de enkels. Dit wordt ook wel een wide leg jeans genoemd. Doordat je deze broek draagt en deze niet je smalle onderbenen benadrukt, lijk je iets voller.   

 Jeans model advies voor jouw figuur

  • Achterzakken kunnen jou iets voller of smaller laten lijken. Kies voor achterzakken die in het midden vallen om de juiste rondingen te benadrukken. 
  • Om jouw lichaamsvormen te benadrukken kun je het best kiezen voor een broek met circa 2% of meer elastaan. 

  • Lage heupmodellen geven de indruk dat jouw bovenlichaam langer is. 

  • Hoge heupmodellen geven de indruk dat jouw onderlichaam langer is.

 

Soorten spijkerbroeken bij Jeroen Beekman

Jeans zijn een constante factor in het modebeeld en dus ook in het assortiment van Jeroen Beekman. Een spijkerbroek hoort in elke garderobe thuis, want het is echt een item voor elke dag. Casual met een trui of T-shirt, maar met een mooie blouse en blazer krijgt de look meteen een upgrade. Of je nu houdt van een skinny jeans of liever een boyfriend jeans of een ripped jeans draagt, wij hebben het in onze collectie. Neem eens een kijkje in onze jeans collectie bij Jeroen Beekman Mode:

Persoonlijk jeans advies van een specialist krijgen?

Als je er niet uitkomt met het vinden van de juiste pasvorm, kom dan gerust langs in één van onze winkels en vraag een medewerker om hulp. Al onze modespecialisten zijn namelijk pasvormspecialisten!