Vragen? 0527 - 61 82 82 Ma - Vrij: 09:00 - 17:00 uur

5 tips voor het verzorgen van uw favoriete truien en vesten

maandag 4 februari 2019

1. Geurtjes

Truien en vesten kunnen gemakkelijk geurtjes opnemen. In gebreide materialen blijven geurtjes ook langer hangen dan in andere kledingstukken. Doe in dit geval uw trui of vest zeker niet meteen in de wasmachine, maar laat de trui of het vest een eerst paar uur of zelfs een hele nacht luchten voor het wassen. Na het luchten kan het kledingstuk gewassen worden op de manier zoals op de wasvoorschriften staat aangegeven.

2. Vlekjes

Geknoeid? Vlekken zijn eenvoudig te verwijderen zolang u de vlek maar niet te lang laat zitten. Doe wat wolwasmiddel op de vlek en was de plek voorzichtig (met de hand) met lauw water. Laat uw trui of vest niet lang in water weken om de vlek er op deze manier uit te krijgen, dit is niet goed voor de stof.

 

3.Wasmachine

U kunt uw trui of vest vaak gewoon in de wasmachine wassen, maar check altijd het label met wasvoorschriften. Denk er hierbij wel aan het kledingstuk binnenstebuiten te keren, zo kan de buitenkant niet beschadigen door andere kledingstukken. Een waszakje bied hiervoor ook uitkomst.

Gebruik het liefst een speciaal wolwasprogramma, of anders een handwasprogramma, maar was het kledingstuk in ieder geval nooit warmer dan 30 graden en vermijd centrifugeren. Na het wassen kunt u de trui of het vest een beetje uitknijpen en liggend laten drogen op een handdoek. De handdoek zal het het overtollige water absorberen. Door uw trui of vest liggend te laten drogen wordt de vorm mooi behouden.

4. Wasmiddel

De beste keuze voor het wassen van (wollen) truien en vesten is een speciaal wolwasmiddel. Deze wasmiddelen zijn speciaal ontwikkeld om de vezels van de trui of het vest in een goede conditie te houden.

 5. Pillen

Erg vervelend als er van die kleine bolletjes ontstaan op uw favoriete trui of vest. Dit ‘’pillen’’ van een wollen kledingstuk is het gevolg van wrijving, dat ontstaat bij het dragen maar ook bij het wassen. Dit is helaas een eigenschap van wol en betekent niet dat het kledingstuk van minder goede kwaliteit is. Met de juiste verzorging is er wel iets aan te doen. Door bovenstaande tips op te volgen met betrekking tot wassen bijvoorbeeld, maar ook door het kledingstuk netjes opgevouwen in de kast te leggen en wanneer er toch pillen ontstaan, hiervoor een speciale tondeuse te gebruiken. Trek de bolletjes er niet af en gebruik ook geen wegwerp scheermes, daarmee beschadigt de stof.